Bezoek de Escaperoom

Qua verhaal en context ligt de escaperoom dicht bij de belevingswereld van de leerling, waardoor techniek herkenbaar wordt. Bij het oplossen van de escaperoom helpen leerlingen de hoofdpersoon Lauren in een spannend verhaal. Zij ontwerpt eigenhandig een slim en klimaatbestendig huis en kan daarbij de hulp van de leerlingen goed gebruiken: er is namelijk een grote storm op komst. Groepsgewijs gaan leerlingen aan de slag om verschillende deelproblemen aan te pakken. Gedurende dit avontuur maken zij kennis met Alvara, de supercomputer die alles in het huis bestuurt.

Vier Domeinen

De escaperoom is opgezet rondom vier technische domeinen. Door deze samen te laten komen, komen leerlingen in aanraking met de gezamenlijke waarde van techniek in de maatschappij. Dit verbreedt het beeld dat leerlingen van techniek hebben, en geeft hen een goed gevoel bij techniek – plezier is een belangrijk element in de escaperoom.

De volgende vier domeinen komen aan bod:

  • Installatietechniek
  • Bouw
  • Robotica & metaaltechniek
  • Procestechniek

Waardevolle inzichten

Ook voor docenten kan de escaperoom van waarde zijn. De verschillende spelonderdelen bieden feedback die kan worden toegevoegd aan het LOB-dossier van een leerling, waarmee een persoonlijk techniekaanbod kan worden geboden.

Sessies

Per sessie van 90 minuten is er in de escaperoom/Lab ruimte voor 32 leerlingen.

Praktische informatie

Doelgroep: po-vmbo-mavo-havo-vwo
Aantal leerlingen: 32 per sessie
Tijdsduur: 90 minuten per sessie
Data: Schooldagen vanaf 26 februari t/m 15 maart
Starttijden: 9:00, 10:30, 12:30 of 14:00

Het lesprogramma is te bekijken via deze link.

Inschrijven

Gebruik het formulier hieronder om u in te schrijven voor de escaperoom. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jacqueline de Boer (06-54340571 – boej@stanislascollege.nl).
    Geef hieronder uw voorkeursmoment(en) op. Voor de precieze planning nemen wij uiteraard contact met u op.